Historie

 

Oprichting

Wimeta Projectzonwering BV is opgericht in 1984. Wimeta is ontstaan vanuit een montagebedrijf (Montafix),  maar gaandeweg wilde wilde Wimeta graag zelf buitenjaloezieën produceren en niet alleen maar monteren.

 

Productie

Toen in 1984 de gelegenheid zich voordeed om de 50 mm flexibele lamelmachine en de 80 mm flexibele lamelmachine in zijn bezit te krijgen, zodat er in Wijchen jaloezieën geproduceerd konden gaan worden, was de beslissing snel genomen. In de loop der jaren is er nog een lamel machine bij aangeschaft, waardoor ook 60 mm en 80 mm gekraalde buitenjaloezieën vervaardigd konden worden.

Daarnaast assembleren wij onze (zip)screens, schermen, luifels en lichtstraten zelf, zodat de kennis van ons personeel up to date blijft.

 

Specialist

Wat ooit begon als een bedrijfje gestart vanaf een zolderkamer groeide uit tot een gespecialiseerd bedrijf met een goede naam en reputatie op het gebied van allerhande zonwering, service en onderhoud. Daarbij is een goed oog gehouden op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

 

Opvolging

In 2020 is Danny Dingemans betrokken in de bedrijfsvoering van Wimeta. Kort daarna heeft hij het bedrijf overgenomen en is het pad voor verdere groei van de afzet van de producten ingezet.

Scroll naar boven
Scroll naar top