Historie

 

Oprichting

Wimeta Projectzonwering BV is opgericht in 1984 door de huidige eigenaar Henk Janssen.  Wimeta is ontstaan vanuit een montagebedrijf (Montafix) waarvan Henk ook eigenaar was, maar gaandeweg wilde hij graag zelf buiten jaloezieën gaan maken en niet alleen maar monteren.

 

Productie

Toen in 1984 de gelegenheid zich voordeed om de 50 mm flexibele lamelmachine en de 80 mm flexibele lamelmachine in zijn bezit te krijgen, zodat er in Wijchen jaloezieën geproduceerd konden gaan worden, was de beslissing snel genomen. In de loop der jaren is er nog een lamel machine bij aangeschaft, waardoor ook 60 mm en 80 mm gekraalde buiten jaloezieën vervaardigd konden worden.

Daarnaast assembleren wij onze (zip)screens, schermen, luifels en lichtstraten zelf, zodat de kennis van ons personeel up to date blijft.

 

Specialist

Wat ooit begon als een bedrijfje gestart vanaf een zolderkamer groeide uit tot een gespecialiseerd bedrijf met een goede naam en reputatie op het gebied van allerhande zonwering, service en onderhoud, waarbij Henk zijn hart en ziel vooral bij de jaloezieën bleef, maar waarbij hij altijd oog heeft gehouden voor nieuwe ontwikkelingen in de markt.

 

Opvolging

Zo langzamerhand is de tijd gekomen om een opvolger in te werken; dit gaat het komende jaar afgerond worden en vanaf 1 januari 2022 zal het bedrijf overgaan in de handen van Danny Dingemans, waarbij Henk ongetwijfeld af en toe zijn neus nog zal laten zien.

 

 

Scroll naar top